Претражи овај блог

понедељак, 19. јануар 2009.

11 dana

Uf, život često ima običaj da ne sledi planove, zar ne? Sad, kada sam izrekao tako duboku misao, red bi bio da se izvinim zbog toga što jedanaest punih dana nije bilo novih unosa na blogu: izvinjavam se.
Dobro, sad smo naučili novu stranu reč, pa možemo da se vratimo fantastici. Ako se pitate šta sam radio ovih dana - pa radio sam, kad nisam bolovao. Svima onima koji mnogo čitaju i/ili pilje u računar savet zasnovan na bolnom iskustvu: nemojte da se zajebavate, već uložite ozbiljne pare u dobru rasvetu i dobar monitor. Ovo drugo imam skoro četiri godine, a ono prvo nisam imao nekoliko meseci - i to me je koštalo velikih muka u poslu i sa zdravljem. Dakle, pamet u glavu. Trebaće vam oči da čitate blogove. Elem, po završetku mojih očinjih muka, bacio sam pogled na gomilu knjiga koje polako prete da mi progutaju krevet (budući da su naslagane pored rečenog, radi lakšeg pristupa; samo mazohisti čitaju sedeći - primer mazohiste: horoskopska devica) i video svašta nešto lepo, što su mi prijatelji iz Kanade slali kao praznične poklone: Robin Makinli (koju sam, čini mi se, već spominjao), Lois Makmaster Bižo, Dejvida Mičela - kojeg sam sa zakašnjenjem otkrio, dve sjajne zbirke Džona Džozefa Adamsa, Rozmari Kirsten... Da vas ne zamaram dalje. Shvatili ste, otprilike. Dakle, baciću se na čitanje narednih dana, pa ću vam pripovedati o pročitanom. Naravno, nisam zaboravio na obećano predstavljanje pisaca za Perina, ali pošto on ima šta da čita, nećemo žuriti.

4 коментара:

  1. Oprosteno :). I ako ti nije muka da mi kazes svoje misljenje o Stivenu Eriksonu, posto sam bacio oko na njegovu seriju "The Malazan Book of the Fallen" (ako uopste i stignem da citam jer me faks u zadnje vrijeme ubija).

    ОдговориИзбриши
  2. Iako je na nightflieru da odgovori na ovo pitanje, mogu samo da ti kazem - kao sto su Martin i Dzordan obilezili devedesete, tako je Eriskon poceo da obiljezava ove 2000-te. Knjige su super, radnja je kompleksna do zla Boga, mali isretumbane sa delovima (recimo citas 1 pa 3 dio) ali su prdobre. Ako volis Martina, voleces i Eriksona, to je 100%.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala. Martina volim tako da sam kupio Gardens of the Moon pored Jedrenja u Sarantiju od Keja pa cu da vidim sta mi je prvo citat...

    ОдговориИзбриши
  4. Da bih ilustrovao šta mislim o Eriksonu, reći ču samo da je bio moj urednički izbor u Alnariju, te da sam prevodio prvi roman u nizu, Garedns of the Moon. Nažalost, Laguna je dobila prava, tako da taj moj prevod nikad nije objavljen. Elem, Erikson je pisac po kojem se danas svi ravnaju - baš kao što je doskora bio Martin. Erikson je svakako ef pisac novog milenijuma.

    ОдговориИзбриши