Претражи овај блог

петак, 17. јул 2009.

Nove knjige, read all about it!!!

Nešto se odužilo od poslednjeg unosa na blogu. Pravo da vam kažem, bilo mi je vruće, pa me je mrzelo da kucam, a nosio sam se i sa nekim stvarima iz zlog i surovog stvarnog života. Sad sam malo predahnuo, uključio klimu, popio 500 miligrama omiljenog mi pejn kilera - pa da počnemo:

Elizabet Hend napisala je novi roman, pod naslovom "Ilirija". Ne znam o čemu se radi i da li se roman bavi našim komšijama s juga, ali Hendova je sjajan pisac.

Kim Harison je najavila još tri romana u serijalu Hollows, koji će kod nas objaviti "Laguna", kao i vodič za svet Hollowsa i zbirku priča. Najavljen je još jedan roman, nevezan za ovaj serijal, ali bojim se da još ne znam o čemu se radi.

Džim Bučer je najavio zbirku priča o Hariju Drezdenu. Kao što znate, domaći izdavač Harijevih pustolovina i gluposti je "IPS", a moja malenkost - prevodilac.

Brendon Senderson će za "Tor" objaviti tetralogiju The Way of Kings. Romani će izlaziti naizmenično sa "Točkom vremena".

Kejt Eliot će za "Orbit" objaviti fentezi tilogiju Cold Magic.

Čeri Prist za "Balentajns Spektru" objaviti dva romana: Bloodshot i Hellbent. Inače, za one koji ne znaju, Bantam Spectra promenila je vlasnika, pa otud novi naziv.

Tanja Haf ima novi roman u svojoj sf seriji (koju bi valjalo da iznova pročitam. Propustio sam poslednja dva romana, čini mi se)

Mišel Vest će za DAW objaviti tri nova fentezi romana (preporuka za ljubitelje Roberta Džordana).

Ketrin Valente - pisac koji se ne sme propustiti - objaviće novi roman za "Tor", pod naslovom Deathless.

Denijel Ejbraham najavljuje dva nastavka Blac Sun's Daughter. Sudeći po prvom romanu, ovo je za izbegavanje i traćenje je vremena jednog jako nadarenog pisca.

Elizabet Ber je najavila novelu smeštenu u svet romana New Amsterdam.

Na kraju...

Elen Datlou je pred objavljivanjem knjige Darkness: Two Decades of Modern
Horror, a Džon Kesel i Džejms Patrik Keli za istog izdavača kao Datlouova objavljuju The
Secret History of Science Fiction.

4 коментара:

  1. Izgleda da sam jos prilicno zelen u fantasy vodama. Nisam cuo za vise od pola gore pomenutih pisaca, a citao sam ponesto samo od troje...

    ОдговориИзбриши
  2. Ima tu i horora i sfa, ne samo fentezija. A ovaj blog i služi za to da čitaoce upoznaje sa novim stvaraocima.

    ОдговориИзбриши
  3. Ne bjezim ni od sf-a (ustvari sam prilicno otvoren glede zanra), a horor sam mnogo manje citao (samo nekoliko prica Poa).

    Mnogo me zainteresovala Ketrin Valente, na svom sajtu ima cak i nekoliko interesantnih (i besplatnih) online projekata. Tako ko voli nek izvoli.

    Eh da, i samo ovako nastavi...

    ОдговориИзбриши
  4. Ketrin Valente je izuzetno zanimljiv pisac. Preporučujem i Kejtlin Kitridž. Nažaslost, naši hororisti su i dalje u devedesetim godinama, tako da njih dve nisu poznate kod nas.

    ОдговориИзбриши