Претражи овај блог

уторак, 16. децембар 2008.

Vampirski ciklusi - najava

Sada i zvanično, predavanje "Vampirski ciklusi" na Beokonu 09 zakazano je za petak, 30. januar u 22 h.

2 коментара:

  1. Bicu na tom predavanju, osim ako me nesto ne spreci da prisustvujem Beokonu '09. Vampiri u knjizevnosti su mi oduvek bili zanimljivi, nekada vise nekada manje. ''Anno Drakula'' i ''Krvavo crveni baron'' su mi omiljena vampirska stiva, ukljucujuci i ''Gresna zadovoljstva'' od Lorel Hamilton. Naravno, tu je i neizbezni Stokerov ''Drakula''. :) En Rajs sa serijalom o dekadentnom Lestatu me nije nesto odusevio. Neko vreme sam bio zainteresovan za Stefani Majer i njen ''Sumrak'', ali na previse mesta sam cuo da je ''Sumrak'' obican vampirski ljubic koji nimalo ne izaziva jezu kod citaoca. Sladunjavi trejler istoimenog filma me je dodatno usancio u takav stav. Mada se ne bih bunio kada bi uspeh Stefaninog serijala o vampirima inspirisao domace izdavacke kuce da otkupe autorska prava od onih zenskih pisaca koje su tvrdje od S. Majer i koje vole da koriste spoj krvi, erotike i splaterpanka u svojim horor romanima kao npr. Lusi Tejlor i Lorel hamilton. Takodje bih voleo da citam na srpskom dela Kejtlin Kirnan i Kriste Faust, tih ''besnih devojcica'' kako ih je Oto Oltvanji nazvao od milja u nekom starom broju Znaka sagite. :)
    P.S. Ukoliko te ne mrzi, stavi u svoj profil prevodilacku bibliografiju ukljucujuci i kratke price koje su objavljene u Znaku sagite. Svidjaju mi se tvoji prevodi Zelaznijevih prica u ZS. :)

    Pozdrav od Ajsmena!

    ОдговориИзбриши
  2. Ne mrzi me, naravno. Zapravo, već se neko vreme nosim mišlju da to uradim. Samo još da prestanem da se nosim i da zaista uradim... Pokušaću sutra.

    ОдговориИзбриши