Претражи овај блог

четвртак, 22. март 2012.

Battlestar Galactica: Blood and Chrome

by High Duke

Posle podužeg vremena uglavnom opravdanog lenstvovanja, vraćam se blogu. Izdešavalo se svašta, a ja nisam ispratio i napisao gomilu stvari koje je trebalo, što o serijama, što o knjigama. No, planiram da uskoro ispravim što više mogu stvari, a počeću od jedne od omiljenih mi serija, Galaktikom. Pre tri godine Galaktika je završena (film The Plan koji je emitovan kasnije i ne računam) i od onda smo imali blede pokušaje prikvela, i svi su, izgleda, doživeli propast.
Prvo je išla Kaprika, priča o nastanku veštačke inteligencije Sajlonaca, smeštena u detinjstvo Vilijama Adame. Prva i jedina sezona je bila podeljena kao i četvrta sezona Galaktike, na dva dela, što gledanosti nikako nije pomoglo, a sjajan potencijal koji je imala priča, sa sve virtualnom realnošću i jakim kiberpank motivima nije ostvaren i dobar deo serije je pretvoren u razvlačenje i palamuđenje, bez konkretnog teranja radnje. Čak ni prva sezona nije odmah do kraja emitovana na SyFy-ju, a na samom kraju nas je dočekao jedan Shape of the Things to Come u kojem vidimo smer koji je serija trebalo da ima, što je izazvalo opravdano pitanje: zašto koji moj niste malo brže krenuli na tu stranu.

Još nismo ni zakopali Kapriku kako valja, kada se pojavila druga ideja za još jedan prikvel. BSG: Blood and Chrome koja je trebalo da nas sa Kaprike digne nazad u svemir i ratove sa Sajloncima, naime, ovde pratimo opet Viliama Adamu, ali kao Haskera, mladog i talentovanog vajper pilota koji je u desetoj godini rata sa Sajloncima došao da služi na najmoćnijem brodu u flotu, Galaktici. Mnogi su se radovali povratku na staru (tada zapravo još uvek mladu) curu, iako su bili skeptični u pogledu kastinga mlađanog Luka Paskvalina kao Adame, koji je imao valjda za cilj da privuče još mlađaniju žensku publiku.

Ali o seriji, osim činjenice da se pilot radi, godinu i kusur dana nije bilo nikakvih vesti. Do juče. Na internet je procureo trejler za pilot, namenjem izgleda za internu upotrebu, a koji je emitovan na WonderConu. Probaću da okačim neki snimak u nadi da će bar neko vreme ostati online, pošto NBC ide redom i sklanja ga sa svih sajtova.


Battlestar Galactica Blood and Chrome : premier... by PureCine

Neki su nastavili da budu skeptični, kao i potpisnik ovih redova, kojem se nimalo nije dojmio CGI enterijer Galaktike (koji je, naravno, rasturen i rasprodat, što fanovima, što za potpalu), naročito nakog godina gledanja pravog seta u originalnoj seriji. O ostatku nisam previše sudio, zato što se u trejlerima svašta namontira da izgleda sjajno. U svakom slučaju, euforiju i nade, ali i strahovanja, okončala je izjava Marka Sterna, glavnog čoveka za originalni program SyFy kanala, koji je rekao da iako je pilot za „Krv i hrom“ snimljen, da serija nije prihvaćena i da je neće biti u formatu TV programa. Navodno, to i ne znači da će biti potpuno ubijena, već će možda (što je ustvari i od početka pominjano), ugledati svetlost dana kao web serija. To, već pretpostavljate, znači drastično manji budžet, manju isplativost, tako da na već sumnjivu budućnost serije baca dodatnu senku. No, barem će pilot biti emitovan, izgleda na jesen, pa ćemo videti da li je u pitanju bilo nešto što je moglo da zaživi i svidi se fanovima originalne serije, ili nakaza koja je sa punim pravom abortirana.


Објави пост

Нема коментара:

Постави коментар