Претражи овај блог

понедељак, 26. септембар 2011.

Predsajamska groznica u Čarobnoj knjizi

Predsajamska groznica u Čarobnoj knjizi se nastavlja. Još dva nova naslova urbane fantastike:



GRAD PEPELA - Kasandra Kler (INSTRUMENTI SMRTI II)

Kleri Frej bi najviše volela da joj se život vrati u normalu. Ali kako da vodi običan život kada je Senolovac koji ubija demone, kada joj je majka zatočena i u komi, a osim toga poseduje i moć da vidi bića podzemnog sveta? Magični, mračni i opasni univerzum u kojem se našla sve dublje je uvlači u svoju zamršenu mrežu. Pored svega, rastrzana je osećanjima koja gaji prema najboljem drugu Sajmonu, kao i prema Senolovcu, zgodnom i opasnom Džejsu. Sve bi možda bilo drugačije da se Sajmon ne preobražava u vampira i da Džejs nije njen novopronađeni brat! A Klerina jedina šansa da spase majku jeste da pronađe nitkova Senolovca Valentina, koji je, osim toga što je po svemu sudeći lud i zasigurno zao, istovremeno i njen otac!

Gotski detalji i klasični elementi tradicionalne horor-fantastike sjajno se uklapaju sa modernom, gradskom atmosferom Njujorka. Egzotično i misteriozno podzemlje ovog grada nikada ne spava, a kada se u njemu, pored ljudskih bića, nađu još i vukodlaci, vampiri, anđeli, vile i lovci na demone, nema vremena ni za predah.



Živeti mrtav u Dalasu - Šarlejn Haris (Drugi deo serijala Prava krv)

Nakon što je u prvom delu priče, romanu Mrtav do mraka, srela Bila, vampira svog života, i postala predmet obožavanja ostalih krvopija, Suki Stakhaus počinje da radi za vampire koji žele da iskoriste njen dar čitanja misli. Među njima je i Erik, zgodni vampirski šerif Petog okruga i Bilov šef, koji bi rado prigrabio Suki za sebe. Po starom dobrom običaju, gde god se lepa Suki pojavi, iskrsnu i nevolje, te će njen odlazak na zadatak u Dalasu pokrenuti čitav niz kobnih i dramatičnih dešavanja, uz opasne verske fanatike, prepredene zanosne vampire, bića koja menjaju oblik i raskalašne šumske vile. Da li će iz društva živih mrtvaca Dalasa Suki izaći živa, zavisi jedino od njene hrabrosti i spretnosti.
Modify message

Нема коментара:

Постави коментар