Претражи овај блог

петак, 1. април 2011.

Bodež snova - početak radova

Dragi čitaoci,

Mesec dana prođe od poslednjeg unosa na blogu, ali moram vam reći da vreme nije bilo protraćeno. Dapače, od oktobra prošle godine Bukspejs mi nije bio prioritet - ali zato sam završio prevod pozamašnog "Zdenca uspenja" - drugog romana u serijalu "Red magle" Brandona Sandersona - i ponekog stripa pride.

"Zdenac uspenja" u ponedeljak ide u redakciju, a počinjem sa radom na jedanaestom tomu "Točka vremena". Roman će kod nas biti preveden kao "Bodež snova" - doduše, to je radni naziv i promene su još moguće.

Takođe, od ponedeljka krećem sa postavljanjem tekstova na kojima sam tokom proteklih meseci radio: Prikaz prva tri romana u serijalu o Bartimeju (prikazi prva dva već su na blogu, ali naša izdanja ovih romana osvežena su novim ilustracijama, pa je red podsetiti se na sva tri koja su kod nas objavljena, a uskoro će valjda i četvrti); poslednji deo moje liste najboljih pročitanih romana iz prethodne godine; teorijski tekstovi o trenutno popularnim podžanrovima - stimpanku, alternativnoj istoriji, ali i zašto su zombiji obavezan sastojak svake fantazijske čorbe. Da ne dužim, biće toga još.

A kao poslastica, evo naslovnice "Zdenca uspenja".

2 коментара:

  1. Анониман2. јул 2011. 00:18

    Da li se zna, kada mozemo ocekivati svih 14 knjiga Tocka vremena u prodaji?

    ОдговориИзбриши
  2. Kada budu prevedene i ni trenutak pre toga. Šalu na stranu, to zavisi od toliko činilaca da je besmisleno i nagađati. Ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što će možda smak sveta naredne godine.

    ОдговориИзбриши