Претражи овај блог

четвртак, 24. септембар 2009.

Novi naslovi u IPS-u, deo prvi


Izdavačka kuća IPS pripremila je niz novih naslova za predstojeći sajam knjiga. Da krenem redom...

Olujni talas - Džim Bučer


Prvi roman danas najpopularnijeg serijala urbane fantastike, u kojem se čitaoci upoznaju sa čarobnjakom i privatnim detektivom Harijem Koperfildom Drezdenom i svetom magije, vampira i vila, koji postoji paralelno s našom sivom stvarnošću. Prevodilac je izvesni Ivan Jovanović - možda ste čuli za njega.

Postanje – Bernard Beket


"Postanje" je sf roman u najboljoj tradiciji Klarka i Asimova, mada se najveće paralele mogu povući s Filipom Dikom, ali i sa Orvelom i Hakslijem.

Kralj trnja – Greg Kiz

"Kraljevstva trnja i kosti" su četvoroknjižje kojim se pisac Greg Kiz probio u prvu kategoriju pisaca epske fantastike. Negde između Tolkina i Martina, Kiz je pravo osveženje za sve one koji ne znaju šta da čitaju dok ne izađe "Ples s zmajevima". Intervju s Kizom možete pročitati ovde na blogu, a prevodio je opet onaj Ivan Jovanović.

Deca armagedona i Vilenjaci sintre – Teri Bruks


Ovim romanima Bruks se vratio Šanari i ponovo našao svoje mesto među najčitanijim piscima epske fantastike. Ne moram posebno da ističem kako je "Mač od Šanare", uz "Gospodara prstenova", decenijama bio najzastupljeniji roman na policama srpskih fanova fantastike. IPS je jako ljubazan, pa objavljuje dva romana istovremeno, te čitaoci neće biti osuđeni na dugo čekanje između nastavaka. Dapače, cilj izdavačke kuće IPS je da i ostale započete serijale završi u rekordnom roku. Videćemo hoće li kriza to dopustiti, ali namera je za svaku pohvalu. Bilo kako bilo, u narednom unosu ostatak oktobarskih poslastica iz IPS-a...

9 коментара:

  1. Sa nestrpljenjem ocekujem nove naslove, osim Bruksa koji mi je uvek izgledao kao bedni plagijator Tolkina. Kakva je sudbina "Witchera" ciji je prvi deo objavio IPS prosle godine?

    ОдговориИзбриши
  2. Kupujem Witchera, Bučera i Kiza. Samo mi se nikako ne sviđa naslovnica od Drezdena...

    ОдговориИзбриши
  3. Pravo da ti kažem, ni meni. Nije mi jasno zašto se nije išlo s originalnim naslovnicama, kad je već Witcher objavljen s originalnom. Nisam zadovoljan ni naslovnica za Šanaru. Ali šta da se radi. Siguran sam da tu odluku nije doneo Danko (urednik IPSa), već da je došla odozgore.

    ОдговориИзбриши
  4. I ja cu, poput Berserkera, kupiti sve knjige sem Dece armagedona. Bruksa ne podnosim.

    ОдговориИзбриши
  5. Ni ja. Mada imam sve knjige u serijalu, nisam ih pročitao. Mada, za te prikvele dobio je sjajne kritike, pa ću se možda okušati nekom prilikom.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман18. јун 2011. 22:28

    el objavljivan još neki drezden kod nas?

    ОдговориИзбриши
  7. Ne. Samo "Olujni talas". "Mahniti mesec", drugi nastavak u serijalu, počeo sam da prevodim, ali je IPS već pukao. Pokušavam da nađem izdavača koji bi nastavio sa tim serijalom, ali mrka kapa da ću uspeti.

    ОдговориИзбриши
  8. Bruks je sjajan. Ima toliko emocija u njegovim knjigama, zrtve, savrsenog poistovecivanja sa svakim likom... Prica mu je zanimljiva i ne smara izmisljenim istorijskim cinjenicama kao Tolkin. Savrsen pripovedac i imaginator. Svaki kraj njegovih knjiga ostavlja gorko-sladak osecaj u mislima i srcu.

    ОдговориИзбриши