Претражи овај блог

петак, 25. мај 2012.

Šta nam radi Martin...

Džordž Martin je najavio nekoliko novih naslova. Tu su pre svega tri nove antologije, pod naslovima Rogues, Old Mars i Old Venus. Rogues će biti rađena po uzoru na Warriors, što me čini poprilično zadovoljnim. Premda Warriors nisu baš remek-delo kao The Way of the Wizard by John Joseph Adams, ta antologija je sadržala više nego dovoljan broj odličnih priča da bi mogla da se okarakteriše kao dobra kupovina. Još ako u Rogues uđe neka novela o Danku i Egu, ihaj. Posebno sam uzbuđen zbog dueta Old Mars i Old Venus, pošto je očigledno da će ove dve antologije biti posvećene palpičnim predstavama o Veneri i Marsu, po uzoru na SF zlatnog doba i fantastiku koja mu je prethodila. Siguran sam da to znači da će se Stiv Stirling za potrebe ovih antologija vratiti svojoj duologiji Lords of Creation, što me neizmerno raduje, pošto mislim da je reč o izvanrednom pustolovnom SF-u, kakav danas nedostaje. Martin je ujedno najavio i da će antologija Dangerous Women kasniti, što verovatno povlači da će kasniti i antologija koja na jednom mestu okuplja novele o Danku i Egu.

Što se Wild Cards tiče, najavljeno je da se Lowball, nastavak odličnog Fort Freak-a, privodi kraju, te da je potpisan ugovor za još četiri reprinta i još jedan novi roman u ovom serijalu od sada već 22. knjige. Nadam se da će film, koji će biti sniman u produkciji SyFya, podići interesovanje za ovaj - po meni - zapostavljeni biser fantastike.

U pripremi su i The Lands of Ice and Fire, kao i The World of Ice and Fire - odnosno knjiga sa kartama i knjiga sa enciklopedijskim opisom Martinovog sveta. Nadam se da će ove dve izaći u tvrdom povezu.

Kao što vidite, Martin je poprilično zauzet ovih dana.

Нема коментара:

Постави коментар